Activiteiten

Gedurende de dag doen we van alles. Een spelletje spelen, boekjes voorlezen, kleien, knutselen, enz.

Maar ook veel vrij spelen zodat de kindjes zelf kunnen kiezen wat ze willen doen, hun fantasie kunnen prikkelen met rollenspellen. Maar voornamelijk gewoon lekker kind kunnen zijn want ze moeten straks nog zoveel.

Jaarlijks terugkerende activiteiten zijn er natuurlijk ook. Daar aan kunnen jullie denken met bijv. Moederdag en Vaderdag.

Ook aan Sinterklaas, Kerst, pasen en noem het maar op wordt aandacht besteed.

Knutselen

Knutselen is ook iets wat we bij Cococinel graag doen. En kinderen vinden het over het algemeen ook erg leuk. Die trotse gezichtjes als het werkje klaar is en ze het aan papa en mama mogen laten zien, heerlijk! Maar ondanks de schortjes die we dragen kan het natuurlijk gebeuren dat de kleertjes vies worden.

Knutselen doen we natuurlijk ook voor verjaardagen en speciale gelegenheden. Als ouders een voorstel hebben? Geef het vroegtijdig aan zodat we met de kindjes aan de slag kunnen.

Buiten spelen

Zodra het weer het ook maar een beetje toelaat kunnen de kinderen naar hartenlust buiten spelen.

Onze tuin is kindvriendelijk ingericht met allerlei speelgerei.

Lekker spelen in een eigen huisje, glijden van de glijbaan, schommelen of springen op de trampoline, het kan er allemaal.

Zodra het dan ook een beetje mooi weer is kunnen we gezellig buiten eten.

En willen we een stukje gaan wandelen dan kunnen we dat natuurlijk met de kinderwagen of zelf lopend doen. Tijdens het wandelen besteden we aandacht aan de verkeersregels, en we houden natuurlijk alles om ons heen goed in de gaten, de bloemetjes en beestjes, de auto’s en fietsers die voorbij komen. Er is onderweg altijd genoeg te beleven!

Ook hebben we een bakfiets waar we bij lekker weer een ritje mee maken. Heerlijk de polder in. Kijken naar de dieren in de wei. En de boeren die druk bezig op het land.

 

Copy Protected by Chetans WP-Copyprotect.